Till umu.se
Sticky Hand Man Anmäl dig här

Digital medieproduktion, 180 hp

Om programmet

Vill du jobba i webb-, reklam-, spel-, film- eller tv-branschen? Är du intresserad av att arbeta med att redigera digitalt material i olika former? Tycker du att det verkar spännande med visuella effekter och bearbetning av digitalt material? Intresserar design av crossmediala och transmediala produktioner dig? Vill du bygga på redan befintliga mediekunskaper från gymnasiet? Om du svarar ja på någon av dessa frågor kan utbildningsprogrammet Digital medieproduktion vara något för dig. Utbildningen ger en både teoretisk och praktisk grund för yrkesverksamhet inom mediebranschen med fokus på områden som kreativ design, konceptutveckling, efterbearbetning av digitala medier och projektarbete.

Programtyp: Nybörjarprogram
Examen: Filosofie kandidatexamen, huvudområde: informatik. Inriktning: digital medieproduktion. Anmälan och behörighet Utbildningsplan

Så läser du

Programmet lägger stor vikt vid det som brukar kallas postproduktion, det vill säga efterbearbetning av olika typer av medieproduktioner som exempelvis reklamfilm, nyhetsinslag, samt lång- eller kortfilm. Stor vikt läggs även vid kreativ design och konceptutveckling där du fördjupar dina kunskaper om interaktion, design, gestaltningstekniker, design av crossmedia samt projektarbete. Utbildningen innehåller också inslag om entreprenörskap och upphovsrättsfrågor. Programmet har omfattande praktiska inslag och betydande delar av dessa bedrivs i avancerad labbmiljö. Det finns också möjlighet att ansöka om en utbytesplats vid ett internationellt partneruniversitet. Vi tycker att det är viktigt att skapa en god utbildningsmiljö för programmets studenter. Vi jobbar aktivt med pedagogisk utveckling och flera av våra anställda har blivit uppmärksammade för detta genom utmärkelse som meriterade och excellenta lärare.
 

Det här kan du jobba med

Du kan bland annat arbeta med interaktionsdesign i digitala media, 3D-modellering, animationer och visuella effekter, design av crossmedia/transmedia och avancerad medieproduktion för webb. Digital medieproduktion är en bred utbildning som förbereder för yrken inom postproduktion och kreativ design av produktioner för olika typer av digitala media, såsom webb, spel, tv och film. Utbildningen förbereder också för vidare studier på avancerad nivå och efterföljande forskarutbildningsnivå.

Läs mer om anmälan och behörighet

Sidansvarig: Ulrika H. Westergren
2011-04-07

Spelkoncept

Under momentet icke-linjärt och interaktivt berättande utvecklade studenterna ett antal spelkoncept, vilka du kan se exempel på här.

Kontaktinformation

Institutionen för Informatik
Umeå universitet, MIT-huset

Webbsida

Kontaktperson:
Pia-Maria Lillvik-Moliis

Tel: 090-786 99 99

Fax: 090-786 65 50

Kontaktformulär