Till umu.se
Sticky Hand Man Anmäl dig här

Digital medieproduktion, 180 hp

Om programmet

Vill du jobba i webb-, reklam-, spel-, film- eller tv-branschen? Är du intresserad av att arbeta med att redigera digitalt material i olika former? Tycker du att det verkar spännande med visuella effekter och bearbetning av digitalt material? Är du intresserad av crossmedial och transmedia design? Vill du bygga på redan befintliga mediekunskaper från gymnasiet? Om du svarar ja på någon av dessa frågor kan utbildningsprogrammet Digital medieproduktion vara något för dig. Utbildningen ger en både teoretisk och praktisk grund för yrkesverksamhet inom mediebranschen med fokus på områden som kreativ design, konceptutveckling, efterbearbetning av digitala medier och entreprenörskap.

Programtyp: Nybörjarprogram
Examen: Filosofie kandidatexamen, huvudområde: informatik. Inriktning: digital medieproduktion. Anmälan och behörighet Utbildningsplan

Så läser du

Programmet lägger stor vikt vid det som brukar kallas postproduktion, det vill säga efterbearbetning av olika typer av medieproduktioner som exempelvis reklamfilm, nyhetsinslag, samt lång- eller kortfilm. Stor vikt läggs även vid kreativ design och konceptutveckling där du fördjupar dina kunskaper om interaktion, design, gestaltningstekniker, crossmedia design och entreprenörskap. Utbildningen innehåller också inslag om upphovsrättsfrågor. Programmet har omfattande praktiska inslag och betydande delar av dessa bedrivs i avancerad labbmiljö. Det finns också möjlighet att ansöka om en utbytesplats vid ett internationellt partneruniversitet.

Det här kan du jobba med

Du kan bland annat arbeta med interaktionsdesign i digitala media, 3D-modellering, animationer och visuella effekter, crossmedia/transmedia design och avancerad medieproduktion för webb. Digital medieproduktion är en bred utbildning som förbereder för yrken inom postproduktion och kreativ design av produktioner för olika typer av digitala media, såsom webb, tv och film. Utbildningen förbereder också för vidare studier på avancerad nivå och efterföljande forskarutbildningsnivå.

Läs mer om anmälan och behörighet

  Utskriftsversion

Sidansvarig: Daniel Skog
2011-04-07

Spelkoncept

Under momentet icke-linjärt och interaktivt berättande utvecklade studenterna ett antal spelkoncept, vilka du kan se exempel på här.

Kontaktinformation

Institutionen för Informatik
Umeå universitet, MIT-huset

Webbsida

Kontaktperson:
Pia-Maria Lillvik-Moliis

Tel: 090-786 99 99

Fax: 090-786 65 50

Kontaktformulär