Webbdesign med JavaScript och Document Object Model, 7.5 hp

Välkommen till kursen Webbdesign med Javascript och Document Object Model, 7,5 hp, vårterminen 2017.

Självregistrering i Portalen och aktivering av CAS-användarkonto

För att börja läsa kursen ska du registrera dig via Umeå universitets webbaserade studentportal. Men för att du ska kunna registrera dig själv i Portalen krävs att du först har aktiverat ditt CAS-användarkonto.

Du som är ny student kommer att få uppgifter om tillfällig identitet från Umeå universitet, antingen i ett brev skickat till din folkbokföringsadress eller på annat sätt. Den kan du använda för att aktivera ditt användarkonto. En annan möjlighet är att aktivera kontot genom ditt antagning.se-konto. Båda sätten att aktivera ditt användarkonto når du via länken ”Aktivera användarkontot” på www.student.umu.se/aktivering.

När du aktiverat kontot når du Portalen via en högerlänk på studentwebben, www.student.umu.se.

Du som har läst vid Umeå universitet tidigare har redan ett användarkonto och behöver inte aktivera det igen (och får inte heller någon tillfällig identitet skickad till dig) utan kan nå våra system via länkarna till höger på www.student.umu.se. Har du glömt ditt lösenord eller vill byta gör du det via länken ”Glömt lösenordet?” intill inloggningslänkarna.

Om du får problem med att logga in i Portalen eller stöter på tekniska fel, skicka ett meddelande (ärende) till www.servicedesk.its.umu.se. Detsamma gäller ifall du sökt kursen sent och inte fått någon CAS-användare.

På webbplatsen http://www.student.umu.se/registrering finns en manual om hur själva kursregistreringen går till. Du kan registrera dig på kursen under perioden 2017-03-20 - 2017-03-30. Det är viktigt att du genomför registreringen under den perioden, annars kan du förlora din studieplats.

Cambro – en webbaserad lärmiljö

Kursen läses helt via nätet. Det innebär att du kommer att bedriva dina studier på egen hand, med stöd av den webbaserade lärmiljö du får tillgång till. Denna lärmiljö använder vi till att genomföra alla för kursen nödvändiga aktiviteter, såsom examinationer, information och diskussioner. Vi kommer med andra ord inte att ha några träffar i den meningen att vi träffas i en föreläsningssal eller liknande.

Umeå universitets gemensamma lär- och samarbetsplattform heter Cambro och återfinns på http://www.cambro.umu.se. Du loggar in med ditt CAS-användarkonto (CAS login). Den kursspecifika sajten i Cambro öppnas kl. 13 i samband med kursstart den 22 mars.

Kontakt

Hör gärna av dig om du har funderingar kring något som rör kursen.

Kurslitteratur

DOM Scripting: Web Design with JavaScript and the Document Object Model, Second Edition 
Jeremy Keith, Jeffrey Sambells 
New York: friends of ED : 2010 : 
Obligatorisk

Artiklar, forskningsrapporter och utdrag ur tidskrifter och dylikt (tillhandahålles av institutionen).

Joakim Lidström

Kontaktinformation

vCard vcard

Befattning:

Universitetsadjunkt

personbild

Verksam vid:

Informatik

Roller:

Webbansvarig
Arbetsmiljöombud

Adress:

Umeå universitet
SE-901 87 Umeå
Sverige

Besöksadress:

MIT-huset, Campustorget 5, B461

Tel:

+46 90 786 58 55

E-postadress:

joakim.lidstrom@umu.seE-post 1

joakim.lidstrom@informatik.umu.seE-post 2

Lync:

Ta kontakt via Lync


Sidansvarig: Tina Lundmark

Utskriftsversion