Öppenhet på Internet, 7,5 hp

Välkommen att läsa kursen Öppenhet på Internet, 7,5 hp, hösten 2017! Mitt namn är Annakarin Nyberg och jag är er lärare på den här kursen och jag ser fram emot att jobba tillsammans med er under hösten! Nedan följer intformation om kursen och jag vill att ni redan nu läser igenom den i lugn och ro och noterar viktiga dagar och tider redan nu. Vi hörs igen om ett par veckor! / Annakarin

Kursen är nätbaserad. Detta innebär att kursen inte har några fysiska träffar, utan allt kontakt mellan studenter och lärare bedrivs via universitetets lärplattform Cambro. För att du ska få tillgång till Cambro är det viktigt att du läser informationen nedan.

Viktig information om registrering på kursen

Du registrerar dig själv på kursen i Umeå universitets Studentportal. För att kunna registrera dig via portalen krävs det att du är antagen till kursen och att du har en så kallad CAS-användaridentitet och ett lösenord. I samband med att du fick ditt antagningsbesked, fick du också ett informationsbrev med närmare upplysningar om hur du aktiverar denna användare.

Viktiga datum - Schema

28/8 kursen startar, Cambro öppnar 12.00
12/9-17 Första examinationen lämnas in
26/9-17 Andra examinationen lämnas in
10/10-17 Tredje examinationen lämnas in
24/10-17 Fjärde examinationen lämnas in
30/10-17 Den femte examinationen lämnas in för den som strävar efter VG, dvs uppgiften är VG-grundande. För mer information om detta - se kursdokumentet som görs tillgängligt via Cambro den 25/9-17 kl 12.00. 
Examinationstillfälle 2: 30/11-17.

På webbplatsen <http://www.student.umu.se/cas-och-anvandarkonto/> finns mer information om CAS-användaren.

Om du sökt kursen sent och inte fått någon CAS-användare måste du kontakta ITS för att få en sådan. Deras stödcentrum nås på 090-7866300 alternativt <http://www.servicedesk.its.umu.se>.

På webbplatsen <http://www.student.umu.se/registrering/> finns en manual om hur själva registreringen går till. 

Om lärmiljön

Kursen läses helt via nätet. Detta innebär att du kommer att bedriva dina studier via den webbaserade lärmiljön Cambro: <http://www.cambro.umu.se>

Lärmiljön använder vi till att genomföra alla för kursen nödvändiga aktiviteter, såsom inlämning och betygsrapportering av examinationer, information och diskussioner. Vi kommer med andra ord inte att ha några fysiska träffar.

För att logga in i Cambro (via länken CAS-login) måste du ha aktiverat din CAS-användare. Mer information om Cambro och CAS-användaren hittar du här: <http://www.student.umu.se/om-cambro>

När du registrerat dig på kursen och loggat in i Cambro med din CAS-användare kommer du att se denna kurs som en valbar flik i din arbetsmiljö. Kursplatsen i Cambro öppnar måndag den 28 augusti kl 12.00.

Kurslitteratur

Kirollos, Mariam (2012). Revolutionen bortom 140 tecken: Myten om Twitter-revolutionen. Stockholm: Volante.

Kullenberg, Christopher (2010). Det nätpolitiska manifestet. Stockholm: Ink bokförlag.

Mhenni, Lina Ben (2012). Tunisian girl: en bloggares berättelse om den arabiska våren. Helsingborg: Sekwa.

Raymond, Eric S (2001). Katedralen och basaren. Nora: Nya doxa.

Stallman, Richard (1993 [1985]). GNU-manifestet. Internetpublikation. (Finns via denna länk.)

Tännsjö, Torbjörn (2010). Privatliv. Stockholm: Fri tanke.

Ågren, P O (2011). 69 teser om internet. Stockholm: Books on Demand GmbH. (Finns att ladda ned i pdf-format.)

Kursinnehåll

Information om kursen innehåll finns dels i kursplanen, dels i den kurspresentation som finns tillgänglig i Cambro i samband med kursstart.

Lärare

Annakarin Nyberg