Datorsupport

Som student vid Informatik kommer du att arbeta på datorer i våra datorlabb. Det innebär att du kommer få en datoranvändare med lagringsutrymme lokalt på institutionens system. Det innebär också att vi tillhandahåller support för datorsystemen vid institutionen.

CAS

Alla studenter vid Umeå universitet har ett centralt användarkonto. Användarnamnet knutet till detta konto kallas också för din CAS-identitet. För studenter är det också den första delen i den e-postadress som är knuten till det centrala datorsystemet. Den e-postadressen slutar på @student.umu.se. Du bör ha fått information om din CAS-identitet i samband med att du antogs till studier vid universitetet. Om du har frågor eller funderingar kring CAS vänd dig till ITS stödcentrum (se länkarna i högermenyn).

Din CAS-identitet använder du för att exempelvis logga in på Portalen där du bland annat kan skriva ut ett Ladokintyg över dina studier.

Lokal användare hos informatik

I samband med att du blir registrerad på en Campuskurs i informatik så får du också tillgång till en användare i våra system. Denna användare är knutet till ett konto med lagringsutrymme och e-post, e-postadressen slutar på @informatik.umu.se.
För att du ska kunna nyttja denna användare måste du skriva på ett avtal efter att ha läst ett regeldokument. Dessa dokument får du normalt av din lärare på kursen eller också genom att kontakta vår systemadministratör.

All epost som rör kurserna på Informatik kommer att skickas till denna din epostadress vid informatik, så om du inte vill läsa den direkt från oss bör du vidarebefodra den till en adress du läser.

Passerkort

För att få tillgång till datorsalarna krävs ett Umu-kort.

Datorsalarna är tillgänglig under terminstid samt en begränsad tid i anslutning till terminsstart och terminsslut. Övrig tid är lokalerna stängda. Under sommaren och ordinarie semestertid är lokalerna stängda.


Sidansvarig: Thomas Ahlmark

Utskriftsversion

Studentexpeditionen

Studentsupport
Informatik, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
MIT-huset
Campustorget 5, 4 tr.

Tel:  090-7865730

Kontaktformulär

Driftinformation - Umeå universitet

Just nu kan RSS-flödet inte visas. Var vänlig försök igen senare.

ITS - driftinformatiln


IT-support

Kontakt via epost:

Kontaktformulär

IT ansvarig

Thomas Ahlmark
Informatik, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
MIT-huset, Campustorget 5, vån 4

Tel:  090 786 59 45

Kontaktformulär

Systemadministratör

Åke Holmlund
Informatik, Umeå universitet
901 87 Umeå 

Besöksadress
MIT-huset, Campustorget 5, vån 4

Tel:  090 786 57 16

Kontaktformulär