Informatiks reklamfilmer klara

Nu är Informatiks två reklamfilmer färdiga. Det blev en animerad och en filmad i studentmiljö och samhälle. Uppdraget studenterna fick var att beskriva ämnet Informatik för en blivande student på en minut. Inte det lättaste uppdraget.

Sebastian Hall och Matilda Höglund, DMP-studenter på Informatik Sebastian Hall och Matilda Höglund går sista terminen på Digital Medieproduktion och har producerat den animerade filmen.

- Vi tänkte direkt på att den skulle göras med informationsgrafik eftersom det passar ämnet Informatik, säger Matilda Höglund. Innan vi presenterade projektidén så jobbade vi mycket med bildmanuset.  Det var bra för sedan behövde vi bara putsa på en del detaljer. 

Hur var det att göra en reklamfilm för Informatik? 

- Det var jättekul att göra en film, som förutom berättar om Informatik, även visar vad vi har lärt oss i vår utbildning Digital Medieproduktion. När vi sökte till programmet för tre år sedan så skulle vi gärna ha sett en sådan här film, säger Matilda och Sebastian. Till hösten planerar de läsa vidare Masterprogrammet i Cross-Media Interaction Design som ges i Skellefteå i nära samarbete med den digitala medieindustrin.

Erik Vesterberg och Ida Renström, DMP-studenter, Umeå universitet Erik Vesterberg och Ida Renström läser fjärde terminen på Digital Medieproduktion och har ett år kvar till examen.  De har använt sig av filmade sekvenser och vissa visuella effekter i After Effects.

- Det var en utmaning att visualisera samspelet mellan teknik och människa. Vi har lärt oss mycket om ämnet Informatik samt  att det är mycket att tänka på när man gör film. Vi satsade till exempel en helkväll på att fota en massa internationella studenter. Det var ett jobb som tog tre timmar att genomföra men visas i tre sekunder i filmen. Det har varit mycket givande att få jobba med ett skarpt projekt, dessutom har vi  haft god användning av allt vi har lärt oss i utbildningen hittills, säger Ida och Erik.

Här kan ni se resultatet: 

Film av Matilda Höglund och Sebastian Hall. 

Film av Erik Vesterberg och Ida Renström.

Bild och text: Ingela Hjulfors Berg