Informatik satsar på studenterna

- Sex nya studentdatorlabb är på gång, hälften är redan klara nu till terminsstart, säger Mikael Söderström, prefekt på Informatik.

Carolina gillar det nya datorlabbet på Informatik.- Förutom datorlabben så ska studenterna i vår få en egen öppen yta med platta skärmar och nya möbler i MA456. Där ska de dels kunna jobba tillsammans i grupparbeten men även hålla presentationer och videokonferenser, säger Mikael Söderström.

Nya HD-projektor 

Alla labben har fått nya möbler och inredning i blått och grönt, samt projektorer med HD-upplösning. Digital Medie Produktionslabb har dubbla projektorer för att underlätta undervisningen för lärarna så de kan visa upp klippteknik och slutresultat på en och samma gång för studenterna.

Mera nätkapacitet

- Vi har dessutom byggt ut serverutrymmet och nätkapaciteten ökar från 100 Mb/s till 1 Gb/s, berättar Thomas Ahlmark, it-ansvarig.

Digital medieproduktion har även bytt ut alla sina dv-kameror i höst och satsar nu även på filmproduktion med stillbildskameran Canon 7D, i dagsläget finns det två exemplar. För att få använda dem måste studenterna först gå en utbildning.

Nya kameror

- Vi har köpt en speciella riggar till digitalkamerorna som gör det möjligt att filma med dem fastspänd på axlarna och runt midjan för att få en så stadig filmning som möjligt. Bildkvalitén liknar mycket filmens eftersom den tar 24 bilder per sekund jämfört med en digitalfilmkamera som filmar 25 bilder per sekund, säger Göran Landgren, lärare bland annat i digital storytelling. 

Text och bild:  Ingela Hjulfors Berg